Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paret hedras för populärt fredagsmys i Bergeforsen

Ungdomar som drev omkring utan något att göra fick Chatrine och Tommie Nordlund att agera.
De ordnade med fredagsmys och nu prisas paret för det initiativet.
– Det är jätteroligt, säger Chatrine Nordlund.

Ett sommarstängt Bergeforsen för ungdomarna var inte vad paret Chatrine och Tommie Nordlund ville se. Därför startade de aktiviteter uppe vid multiarenan på Bergeforsens skola och hela arrangemanget går under namnet Fredagsmys.

Under sommaren var det fullt med ungdomar som kom till platsen och fredagsmyset blev så populärt att det fortsatte ute långt in på hösten – sedan flyttades aktiviteterna.

– Vi fick låna gympasalen på Bergeforsen skola av kommunen och har hållit till där några gånger, säger Chatrine Nordlund.

Det är brottsförebyggande rådet (Brå) som uppmärksammar initiativet. Rådets ordförande, kommunalråd Ewa Lindstrand (S), förklarar att man är jättenöjd med det som skett i Bergeforsen.

– Det här är kanonbra. Vi är jätteglada att det skapas sådan här aktiviteter som bygger på ideellt arbete där föräldrar lägger ner egen tid, säger Ewa Lindstrand.

Hon förklarar också att det inte är så vanligt med liknande initiativ. Från kommunens sida har man försökt få i gång kvällsvandringar vid skolavslutningar och liknande. Men det har inte blivit så bra uppslutning bland föräldrarna.

I Bergeforsen har det däremot gett resultat. Innan fredagsmyset startade så var det mycket skadegörelse och andra oroligheter i området. Mycket av det har försvunnit och situationen har förändrats.

– Det har blivit mycket lugnare nu, säger Ewa Lindstrand.

Chatrine Nordlund är naturligtvis jätteglad över utmärkelsen men menar samtidigt att det inte alls var tanken när hon och Tommie startade upp fredagsmyset. Hon är också glad över allt det stöd som aktiviteterna får från lokala handlare. De bidrar med chips och korv och det är populära ingredienser under träffarna med brasa vid multiarenan.

Och Chatrine lovar att fredagsmyset i Bergeforsen kommer att fortsätta. Det är inte lika populärt och lite trångt i gympasalen men till våren kommer träffarna vid multiarenan att återupptas för att sluta med fredagsmyset tänker man inte.

– Jag ska inte vara den som sviker. Så länge ungdomarna vill ha det så kommer vi att köra, säger Chatrine som samtidigt meddelar att fredagens mys tyvärr är inställt på grund av utbildning.

– Men det har jag meddelat i vår Facebookgrupp och nästa fredag så kör vi igen, säger Chatrine.