Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paret Perming lämnar vildmarken – storsatsar på det växande laxfisket i Bergeforsen

Efter fem år så lämnar paret Perming Lögdö vildmark.
I stället blir det full satsning på fisket i Bergeforsen.
– Fisket där växer och det kommer sportfiskare från hela världen, säger Arne Perming.

Annons

Arne Perming har tillsammans med hustrun Kristina arbetat med fisket i Lögdö vildmark kombinerat med fisket i Bergeforsen. Men vid årsskiftet så lämnar paret vildmarken för att satsa fullt ut på fisket i Bergeforsen.

– Jag har meddelat SCA att jag ska sluta och hur de kommer att driva vildmarksfisket vidare vet jag inte, säger Arne Perming.

I år var det första gången paret Perming drev Bergeforsfisket fullt ut med den nya rampen. Den byggdes på jättestenpiren som konstruerades under bygget av det nya utskovet till kraftverket i Bergeforsen. Fisket från rampen har blivit en succé.

– Det var fullsatt i princip hela laxperioden och det har gett eko över hela sportfiskevärlden, säger Perming.

Det har också inneburit en rejäl arbetsökning för paret Perming. Nu är Bergeforsfisket i princip ett året runt-projekt och i år var det kaos när fiskekorten släpptes den 2 januari.

– Det ringde hela tiden och till slut kraschade telefonerna, säger Arne Perming.

Därför har bokningssystemet ändrats inför 2016. Nu går det att förboka sig på fiskekort via Bergeforsfiskets hemsida och sedan lottas fiskekorten ut. Ett kort gäller för fiske vid tio tillfällen i stället för 20 som det varit i år.

– På så sätt blir det fler som kan få tillfälle att fiska och redan nu är det över 300 som anmält intresse, förklarar Arne Perming.

Kanske blir det någon av de sportfiskarna som får storlaxen på kroken under 2106. För att det finns stor fisk i älven råder det ingen tvekan om. Under 2015 fångades det, enligt Arne Perming, någonstans mellan fem och tio laxar med en vikt på över 20 kilo i älven.

– Den största vägde 22,7 kilo och det var en sportfiskare från regionen som fick den fina fångsten, säger Perming och förklarar att sådana fångster sprider sig snabbt i sportfiskevärlden.