Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkeringen på Norrmalm ersätts av en grå och tråkig kloss

Parkeringen på Norrmalm stängdes den 17 september i år. Det var alltså inte så länge sedan men man såg direkt skillnad. Nu när den är stängd finns det bara två stora parkeringar i Sundsvalls centrum.

De senaste veckorna har det knappt gått att parkera i centrum. På grund av det så på vardagar går det knappt att parkera och det är hemskt på helger. Det är ju såklart 140 platser som försvinner. Det kanske inte låter som jättemycket men det är det faktiskt. Det planeras heller inte att byggas någon mer då det inte finns plats för då skulle man antagligen vara tvungen att riva en byggnad eller en park och det skulle vara otroligt synd om dom rev en park för Sundsvall har redan så lite parker.

De planerar som sagt att bygga ett hotell där parkeringen var, det finns redan otroligt många hotell i Sundsvall – runt 25 stycken hotell här och det finns ingen anledning att bygga ett till hotell.

Hotellet är mest tänkt för folk som jobbar i Sundsvall över en viss kort tid och det är inte så jättemånga som gör det. Byggnaden kommer att vara mitt framför dom vackra husen som kommer då döljas av en grå  byggnad. Den kommer ju att se ut som en kloss, en fyrsidig kloss, det kommer en kloss som är totalt grå och tråkig och kommer inte passa alls in i den gammeldagsa miljön.

Parkeringen var ju uppköpt av en rik norrman och Sundsvalls kommun var med på det. Det bekymrar mig då de verkar bara tänka på pengar. På tal om det så har dom asfalterat en väg som ska ta bort, byggt väggstopp som har skadat bilar och byggt broar som skadar miljön senaste tiden. Hur som helst så tycker jag att de inte borde bygga byggnaden.

Tuva 11 år

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel