Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkeringsbot efter några få minuter – initiativrikt men omdömeslöst

I dag, söndag klockan 13.31, parkerade jag på kundparkeringen vid Alnö hembageri. På väg upp mot entrén såg jag att det lyste inne på bageriavdelningen, men det klickade till i låset när jag kom upp på bron.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Få kunder så de stänger väl lite tidigare, tänkte jag. Jag uppfattade också att det stod att de stängde klockan 14.00. Jag gick i stället över gatan till Ica och köpte en klase bananer och några bullar.

Det var ingen kö vid kassan så jag var nere vid bilen 13.39 och fann då en gul remsa, en p-bot på 800 kronor, inklämd under torkarbladet. På remsan står att parkeringen registrerats mellan 13.32:40 och 13.35:48. P-vakten måste rimligen ha följt hela skeendet och sett att jag känt på dörren och därefter gått över till Ica. Initiativrikt och snabbt jobbat! Omdömesgillt? Knappast! Vinstmaximering är nog ledordet för Drakstadens parkering AB.

Pelle på Alnö

Läs även:

300 procent dyrare parkering – här är Sundsvallsbornas ilska efter stora höjningen

En tusenlapp i månaden för parkering är galet – sätt in fler bussar

Höjda p-avgifter med 600 kronor – livspusslet blev genast mycket svårare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel