Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pärson på gång i slalom

Det blev ingen pallplats den här gången heller. Men väl en femteplats – i gamla paradgrenen slalom.
– Det känns himla bra. Nu känner jag att jag kan vinna bara jag åker som jag ska, säger Anja Pärson till TT.

Anja Pärson har 18 världscupsegrar i slalom på meritlistan, senast det begav sig var våren 2006. Efter det har det blivit segrar i såväl störtlopp och super-G som superkombination, men ingen i slalom.

Kanske är seger nummer 19 på gång nu.

Den 27-åriga svenskan låg trea och hade slagläge inför det andra åket i spanska La Molina på söndagen. Det förvandlades visserligen till slut till en femteplats, men var ändå hennes bästa världscupplacering i slalom sedan andraplatsen i Lenzerheide i mars 2007.

– Första åket var jättebra. Inte minst satt det bra i branten, där jag haft lite problem tidigare, säger Pärson.

– Jag kände mig trygg efter storslalomen i går (lördag) och tänkte att ”det här kan jag ju”.

De båda tävlingarna, på hög höjd i Pyrenéerna, har tagit på krafterna – och kroppen. Ena armen är blåslagen från uråkningen i storslalomen och ena tummen fick sig en törn i slalomen. Dessutom har Anja Pärson haft svårt att återhämta sig efter de båda veckorna i Nordamerika.

Inte undra på att hon utmattad sjönk ihop i målfållan efter det andra slalomåket.

– Jag tog verkligen ut allt i dag. Det har varit tuffa dagar här, säger hon.

Kroppen må längta efter den korta julledigheten efter nästa helgs tävlingar i S:t Moritz. Men självförtroendet är det inget fel på.

– Jag tycker att jag är med bra i alla grenar. Det har bara varit lite stolpe ut den sista tiden, säger Pärson och syftar inte minst på lördagens snöpliga fall i storslalomen.

– Jag vet inte när jag gjorde en sådan vurpa senast. Att skidspetsen fastnar i snön så där, det händer bara inte.

Pärson slutade 2,66 sekunder efter suveräna tyskan Maria Riesch, som vann tävlingen överlägset före amerikanskan Lindsey Vonn och Kathrin Zettel, Österrike.

Bästa svenska efter Pärson blev Therese Borssén på elfteplatsen. Frida Hansdotter fick också till ett mycket bra andraåk och klättrade från plats 27 till plats 15.