Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påsklov i Sundsvall – då bjuder kommunen på flera gratisaktiviteter

Påsklovet närmar sig och i Sundsvall händer det en massa skoj för barn och ungdomar. Bland annat erbjuds gratisaktiviteter i form av bad, utförsåkning, bowling och bio.

Från skärtorsdag fram till söndagen den 8 april finns det ett brett utbud av aktiviteter och evenemang för skollediga barn och ungdomar. Dessutom har Sundsvalls kommun fått medel från regeringen för att kunna ge fler barn och unga rätt till en meningsfull fritid på påsklovet.

Här är ett litet axplock på saker man kan göra under lovet

► Tisdag: Gratis bad för barn upp till 15 år i kommunens simhallar Alnöbadet, Njurundahallen, Matforshallen och Stödehuset.

► Onsdag: Gratis för ungdomar mellan 12–18 år att bowla, köra lasergame och Prison Island på Södra berget (begränsat antal platser).

► Torsdag: Barn och ungdomar mellan 6–20 år får åka gratis i Sidsjöbacken – skidinstruktörer är på plats under dagen och det bjuds på fika.

► Dessutom visas det gratis bio på Opalen i Kvissleby flera gånger under påsklovsveckan för barn mellan 6–12 år.

– Jag är jätteglad över att vi, med hjälp av pengar från regeringen, kan erbjuda en sån bredd av gratisaktiviteter för barn och unga under påsklovet. Jag hoppas att vi genom detta kan ge fler barn chansen att göra något roligt under lovet, oavsett ekonomi, säger Åsa Ulander (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Förutom ovanstående kommer det att anordnas kycklingvisning på Norra berget, tjejkväll på fritids, isfiske, påskkärringjakt, frågeslingor och mycket annat.

Program dag för dag med aktiviteter under påskledigheten 29 mars–8 april finns på Sundsvalls kommuns hemsida: sundsvall.se/lovaktiviteter