Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påstått tävlande jag inte känner igen mig i

Annons

Replik på "Jag vill inte röka under köksfläkten", ST 4 november.

Tack snälla du, Lycklig och fri från krav! Vad härligt med en person som inte dras med i delningarnas masspsykos. Jag kände direkt att ditt svar var mitt i prick trots att jag faktiskt inte hade läst texten "Vi är kvinnorna som går sönder", tro det eller ej.

Nu har jag dock gjort det och jag kan bara instämma – vem skapar dessa krav om inte du själv? Jag tycker det är tragiskt hur en medelålders kvinna kan vara så ängslig för att verka "fel" eller "ute". Herregud, det finns väl massvis med kvinnor och män som inte har sprungit ett enda lopp, och än sen?

Detta påstådda tävlande i utseende, kalas och allt vad det är – jag känner mig som ett frågetecken. Beror det möjligtvis på att jag aldrig har hållit på med sociala medier? Jag tror det vore bra för många att lägga ner den verksamheten och försöka börja tänka själva i stället för att dras med i allt möjligt. Det gäller i högsta grad skribenten. Skaffa dig en egen tillvaro och egna värderingar.

För övrigt undrar jag hur en sådan här text kan kallas (S)-krönika? Den får ju den endimensionelle Säwen att framstå som ett under av finess.

Åsa Ottosson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel