Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pastor Linda Bergling: Inte vår avsikt att såra människor i Timrå

Med anledning av Splittring bland församlingens medlemmar – duger inte våra egna präster längre? ST 29/10 och att Linda Bergling har stoppats från att predika i Svenska kyrkan i Timrå (extern länk till Dagen.se).

Jag vill klarlägga några saker. Arken är en fristående församling. En ideell förening med en kallelse och ett uppdrag att välsigna hela Kristi kropp. Vi tillhör den Pingstkarismatiska gemenskapen och har kontakter i många olika kristna nätverk i Sverige och utomlands. Vi har blivit mycket välsignade av trosförkunnelsen men har aldrig varit medlemmar i trosrörelsens pastorsförbund. Det betyder inte att vi tagit avstånd mot något nätverk utan vår önskan är att samverka med så många som möjligt och bidra med det som vi fått att förvalta från Gud.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Församlingen Arken grundades 1987 och vi har i år firat 30 år. Både min man Gunnar och jag har rötter i Lutherska kyrkan där Gunnar varit präst i över 13 år och jag diakonissa i 6 år. Jag blev utbildad 1973 i Uppsala på Samariterhemmet. Mina rötter är också i kyrklig förnyelse kring biskop Gärtner och OAS-rörelsens framväxt. Eftersom jag blev en kristen i karismatiska väckelsen och Jesusrörelsen så har jag en grundkärlek till hela kyrkofamiljen. Vi har velat vara öppna för de välsignelser, väckelsevågor och impulser som kommer från olika kristna sammanhang runt om i världen och vi tror att för att kunna fortsätta att vara trofasta i vår tjänst och kallelse så behöver vi varandra.

För Plus-kunder: Så mycket pengar håvar kyrkan in – boende i Skön och Timrå är snålast

Om någon som representerat Arken, rest på team från oss eller på annat sätt varit i kontakt med människor som blivit sårade, i Timrå med omnejd så vill vi samtala om vad som hänt och finna vägar till försoning.

Om människor behöver samtala om något som hänt så önskar vi helst att de skall ta direktkontakt med oss så blir det lättare att undanröja missförstånd och lägga saker till rätta.

Om såren kommer från något som hänt i sammanhang med ”Trosrörelsen” så är mina kontakter med ledare goda och jag skulle kunna hjälpa till med att förmedla kontakt som kan bidra till förlåtelse och försoning.

Jag tror att alla önskar att saker som skett i det förflutna inte skall hindra enhet och kärlek mellan trossyskon i nuet och framtiden.

Arken har ett helandecenter som betjänar hela Kristi kropp. Människor från olika sammanhang och traditioner söker sig hit för att möta Jesus och ta emot helande och läkedom. Vi har även ett retreat och kurscenter i Åkersberga. Där kommer vi bland annat ha en retreat i december med vår konsulterande psykiater som handlar om tro, diagnos, medicin och psykisk ohälsa.

Jag ser fram emot att besöka er och välsigna er alla i Timrå och Sundsvall med omnejd under helgen 18–19 november.

Linda Bergling

Läs också:

Härnösands stift får 24 miljoner i statligt bidrag – nu ska kyrkorna renoveras

Svenska kyrkan är en viktig humanistisk röst i samhället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel