Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påstötningar om ovårdade tomter i Ånge: "Förekommer råttor på fastigheten"

Bygg- och miljökontoret har uppmanat två fastighetsägare i kommunen att städa upp sina tomter. Detta efter inspektioner till följd av bland annat larm om råttor.

TV: Se klippet på råttorna och hör den tidigare intervjun med drabbade Linda Hellström där hon berättar om rädslan och obehaget.

I Timrå har man just nu stora problem med råttor, och liknande problem befaras även på en ort i Ånge kommun. I alla fall enligt den anmälan som kommit in till kommunens bygg- och miljökontor.

För Plus-kunder: Råttinvasion sprider skräck i centrala Timrå: "Jag törs inte gå ut med soporna längre"

Enligt anmälan så ska det handla om en fastighet i kommunens östra delar där gräset fått växa vilt och råttor förekommer på gården.

Bygg- och miljökontoret har också varit på besök vid fastigheten och konstaterar precis som anmälaren att gräset är oklippt. Däremot nämns ingenting i skrivelsen till fastighetsägaren om att det även skulle förekomma ett råttproblem.

När och hur fastighetsägaren tänker ställa i ordning tomten vill man däremot ha besked om senast 9 oktober. Ett datum som också gäller för en annan ovårdad tomt, då i andra änden av kommunen.

Läs också (från 2016): Kommunalrådet vill rensa ut skrotbilar och förfallna hus: "Det ska vara trevligt att bo i Ånge"

Precis som i det ovan nämnda fallet handlar det om oklippt gräs, men också ett antal bilar som inte ser ut att vara i körbart skick.

■ ■ För mer nyheter om Ånge – följ ST Ånge på Facebook och Twitter.