Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peder Björk (S): Felaktigt att påstå att vi i majoriteten vill spara stora summor på äldreomsorgen

Svar på insändarna: Uska på Allégården: Personalen går redan på knäna – kom och se verkligheten, Peder Björk samt "Äldreomsorgen i Sundsvall blöder – vad blir kvar när ytterligare 60 miljoner ska bort?"

I samband med årsskiftet publicerades en intervju med mig där jag bland annat kommenterade det tuffa ekonomiska läget för Sundsvalls kommun.

I ett par insändare senaste veckan har det felaktigt påståtts att jag i denna intervju skulle ha sagt att vi i den politiska majoriteten vill spara stora summor på äldreomsorgen. Detta stämmer inte.

Vi i den politiska majoriteten, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet, har under de senaste åren valt att skjuta till mer pengar till äldreomsorgen, bland annat genom fler äldreboendeplatser och satsningar på ökad bemanning.

Vi i den politiska majoriteten kommer alltid att satsa på välfärden när utrymme finns. Det är just därför en budget i balans behövs – för att pengarna ska gå dit där de behövs mest.

Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs [+]-artikeln: Peder Björk (S) i stor intervju – uppmanar Sundsvallsborna att ha tålamod när staden byggs om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel