Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peder Björk (S): Vi satsar på Matfors – och vill se ett trygghetsboende byggas

Matforsbon Ann-Marie skriver insändaren "Vi har fått en ny bro - tydligen..." att hon i ett samtal med en företrädare för Sundsvalls kommun fått höra att inga satsningar planeras i Matfors framöver.

Vi vill från den politiska majoriteten i Sundsvall, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet, berätta om några av de satsningar som är på gång i Matfors.

Det ska vara möjligt att leva och bo i hela Sundsvall, och för att hela kommunen ska leva och utvecklas behöver vi också göra satsningar och investeringar. Möjligheter för kommunal service, förutsättningar för jobb, ekonomisk utveckling och fritidsaktiviteter ska finnas i alla kommundelar.

I det landsbygdsprogram som vi fattade beslut om förra mandatperioden pekade vi också ut Matfors som en av de serviceorter där satsningar ska göras. Det innebär att vi både vill säkerställa en grundläggande service vad gäller tillgången till exempelvis skola och äldreomsorg, men också satsningar för att utveckla kommundelen, så som idrottshallar och fritidsgårdar.

Arbete pågår med att peka ut vilka satsningar och investeringar som behövs för att kommunens serviceorter ska fortsätta utvecklas. Vårt mål är att befolkningstillväxten och sysselsättningen ska öka i hela Sundsvall – även på landsbygden.   

En tydlig satsning riktad mot just Matfors är att vi vill se att ett trygghetsboende börjar byggas i Matfors under kommande mandatperiod. För att fler ska välja att bo och verka i hela kommunen måste vi arbeta för en ökad nybyggnation av bostäder utanför centrala Sundsvall.

Ett trygghetsboende har återkommande lyfts som ett önskemål från Matforsborna. Eftersom efterfrågan på trygghetsboende är stor där, så är också Matfors en första prioritering när kommunen ska stimulera byggandet av trygghetsboenden i fler kommundelar. 

Vi vet att Matfors, såväl som andra delar av vår kommun, behöver ges rätt förutsättningar för att kunna fortsätta utvecklas. För oss i politiken innebär det att vi hela tiden behöver lyssna på vilka behov som finns i kommunen och bemöta dessa i den mån vi kan.

Det finns inget som säger att någon del av kommunen kan "få sitt" – så som exemplet med den renoverade bron – utan det är behoven som ligger till grund när prioriteringarna görs.

Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel