Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peg Parnevik erövrar topplistorna med nya singeln

I "Parneviks" mötte hon för första gången en svensk publik.
Nu har Peg Parnevik släppt en singel som redan passerat Frans på Spotifys virala lista.
– Jag har alla de här följarna, det är nu eller aldrig, säger Peg Parnevik.

Annons

Låten "Ain't no saint" dök upp från ingenstans men har på kort tid klättrat högt på de digitala topplistorna. Ett mottagande Peg Parnevik aldrig hade räknat med.

– Jag var inte alls beredd på det. Jag hade bestämt att även om det inte går bra och det bara blir familjen som lyssnar så är det helt okej. Jag tycker det är skumt att låten går så bra men alla andra säger att det inte är det.

Den 20-åriga realitystjärnan berättar att musiken alltid funnits närvarande bredvid golfen i familjen. Men det var först efter säsong ett av tv-serien "Parneviks" som hon kände att hon kunde satsa på en musikkarriär.

– Om jag inte satsar nu så kanske jag missar den här chansen. Vill jag verkligen göra något annat istället för Parneviks så var det dags att börja jobba på det.

Att hon är med i en hyllad tv-serie betyder att hon fått ett litet försprång gentemot många andra artister.

– Hade jag inte varit med i "Parneviks" så tror jag inte att det skulle ha gått lika bra. Jag förstår varför folk tycker att det var lite för lätt för mig, men jag har jobbat lika hårt som alla andra. Jag har alltid velat göra något med musik och tog chansen när jag såg den.

Låten har hyllats på sociala medier, bland annat av Samir Badran, som medverkade i den första säsongen av "Parneviks" och av Calle Schulman som ska vara med i säsong två. Men Pegs största fans finns i familjen.

– Pappa är lite kritisk, han har lite åsikter medan mamma tycker att allting är bra. Men de är mina "number one fans". Pappa hade varit ärligt och sagt till om han tyckte att det var en dålig låt, han hade inte velat att jag skulle släppa något töntig.

Hon alltid haft lite prestationsångest men musiken ser hon mest som en rolig grej. För henne är det bästa med att få arbeta med musik det kreativa arbetet och att hon får uttrycka sig själv på ett ärligt sätt.

– Men man ska inte sikta för högt, det hade kunnat bli jobbigt om jag hade bestämt mig för att bli en världsstjärna, det får bli som det blir, säger hon. (TT)