Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pendling har sina fördelar – men är också förenat med irritationsmoment

Lasse Åbergs gamla slogan har bitit sig fast i huvudet, "Det är genialt att åka tillsammans." Det är klart att det är, trots att det kan ha sina baksidor, medpassagerare som inte håller sig till de oskrivna reglerna som att babbla alldeles för högt om vänner och kollegor (om man även säger namnen? Oh ja!).

Tanken har slagit mig någon gång att återberätta det jag hört till företagsledningen, att jag faktiskt vet vad Stina ska få i löneförhöjning och motiveringen, fast det har jag inte gjort. Jag har hittat mina knep för att inte bli irriterad på de som bryter mot de här oskrivna reglerna. För visst är det sjukt irriterande att någon sitter och väljer ringsignal, sms:ar hela tiden med signalen på eller den där tanten som ställer alarmet i god tid innan ankomst för att inte sova över och som därmed ser till att alla andra vaknar?

Det skulle vara grymt för miljön om fler kunde pendla, men jag förstår att det tar emot dels med alla fördomar om sena tåg och bussar och att det inte finns tider som passar. Har vi någon ny pendlare som överväger att börja åka buss och tåg kommer nog den tråkigaste upptäckten inte vara sena ankomster eller att det skulle vara dyrt, utan det är att kliva på och inte ha någonstans att sitta. Bussen jag åker ibland är knökfull, i dag sitter några på golvet och på tåget har vi fenomenet att alla väskor ska ha varsin sätesplats. Just det med att alla väskor ockuperar en plats har jag inte kunnat släppa utan att fortfarande bli irriterad.

Hur som helst, jag fortsätter att pendla. Det är så skönt att sova till och från jobbet, jobba eller bara vara aktiv på sociala nätverk. Fast jag vet inte om jag rekommenderar fler att börja, det skulle förresten vara de utan väskor då.

Pendlare från Västra som funderar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel