Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar och mobil stals från restaurang i Sundsvall – samma metod som vid stöld i Umeå

Pengar och en mobiltelefon har stulits från en restaurang på Torggatan i Sundsvall. Nu uppmanar polisen personal till uppmärksamhet om detta önskemål förekommer.

Vid 10.40 på tisdagen stals pengar och en mobiltelefon från en restaurang på Torggatan i Sundsvall, skriver polisen på sin hemsida.

Två personer kom in på restaurangen och betalade med en tusenkronorssedel. Det betalande mannen blev upprörd när han fick svenska kronor tillbaka och krävde då att få pengar tillbaka i euro. I samband med detta har det försvunnit pengar och en mobiltelefon från restaurangen.

Enligt hände det en liknande händelse i Umeå under måndagen.

– Vi ser att det är samma tillvägagångssätt, sedan om det rör sig om samma personer är oklart. Det framgår inte i avrapporteringen hur mycket pengar som stals, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Hon uppmanar personal i butiker och restauranger till uppmärksamhet vid detta önskemål.

– Dessa personer verkar använda detta som avledningsmanöver så det är bra om man är håller koll på kassan om ett sådant önskemål förekommer, säger Marie Andersson.