Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar sätter hinder för kunskap i vården – personalen skriker ut sin frustration

Från sjukhussängen hör jag ventilationen susa lätt, ljusstaken i fönstret lyser upp rummet och snön yr utanför fönstret. En tystnad får mig att tänka: ”Detta är ljudet vårdpersonalen få av landstinget.”

Jag ser i ögonen på personalen och märker att munnen deras vill öppna och bara säga ”vi har inga pengar, vi kan tyvärr inte göra allt för dig, även om vi har kunskapen.”

För Plus-kunder: Makten förskjuts åt Ångermanland – Ewa Back (S): "Viktigare hitta rätt personer än var de är mantalsskrivna"

Personalen skriker ut sin frustration men får inget gehör. Det känns som att varje gång de går på sitt skift, får de ett papper med en ekonomisk kalkyl med röda siffror som de ska tänka på mer än att se till att patienten blir frisk. Jag märker att deras ambition och kunskap är hög, men att ekonomin sätter stopp.

Den ena tycker inte att jag behöver röntgas, den andra tycker att jag ska stå på mig. Vilken röd tråd har landstinget? Lika röd som en solblekt röd bil från 70-talet? Den är inte så tydlig längre.

Eldsjälar som vill mitt bästa, och andra själar som följer en solblekt tråd.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ljusstaken gör sig påmind.

Lustigt nog lyser det översta ljuset svagast, de övriga längre ner lyser starkare. Det känns som att landstinget är det svaga ljuset, och de övriga är från ambulans till läkare.

Brinnande själar som lyser av ambition, men ett ledande ljus som man vill skruva bort och byta.

C

Läs också:

Hur fritt är det fria valet egentligen?

Att vara akut sjuk räcker inte för att få hjälp på akuten

Ebba Busch Thor sågade vår sjukvård – vilket ansvar tar hon för KD:s tid i landstinget?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel