Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar till pensionärer visade sig vara struntprat – bättre ta bort skatt än betala bostadstillägg

Under valet talades det vackert om att pensionärer skulle få det bättre om man valde ett visst parti. Men vid budgetomröstningen för några veckor sedan fick M, KD och SD igenom sin budget.

Enligt dem skulle det bli pengar till pensionärerna. Men det visade sig vara strunt. Ovannämnda partier lovade stort i valet. Men när man börjar syna det i sömmarna var det mesta tomma ord.

Jag satt för en liten stund sedan och tittade på 2019 års skattetabell och utgick från tabell 34 och en lön/pension på 24 000 kr.

Under 2017 betalade den som arbetar 5 848 kr i skatt. Pensionären 7 601 kr, det vill säga en skillnad på 1 753 kr i månaden.

2018 var skillnaden 5 821 kr för arbetaren och 7 582 för pensionären, det vill säga en skillnad på 1 761 (S+MP-regering).

2019  blir det för arbetaren 5 603 kr och för pensionären 7 813, det vill säga en skillnad på 2 210 kronor.

Sedan har partierna mage att säga att det har med bostadstillägg att göra, att det ska vara skillnaden.

Men de borgerliga partierna med M i spetsen vill ju ha bort bidragen!

Så i mina ögon rimmar det illa. Men jag hoppas att många pensionärer vaknar och inser det orimliga i allt detta. För vore det inte bättre att ta bort beskattning av pensionärer och slippa betala ut en massa bostadstillägg?

Deltidspensionär

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel