Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per-Arne Frisks (S) nya snedsteg – kallade modulboende för "negerby"

Timrås socialnämndsordförande Per-Arne Frisk (S) blev tillrättavisad av statsministern för ett utspel om tiggeri 2014.
Nu har han gjort ett nytt klavertramp – och kallar det planerade modulboendet i Bergeforsen för "negerby".
– När jag inte kom på rätt ord så blev det "negerbyar", säger Frisk till SVT.

Läs också: Nu ber Per-Arne Frisk om ursäkt för uttalandet

Det var för två år sedan som Per-Arne Frisk var i blåsväder. Han uppmanade då att inte ge pengar till tiggare då tiggeriet enligt honom skulle vara organiserat.

Det blev sådant tumult att statsminister Stefan Löfven röt tillbaka mot sin partikollega.

Nu har han gjort ett nytt övertramp.

SVT skriver att socialnämndsordföranden i Timrå, i ett möte med länsstyrelsen, kallade det planerade modulboendet i Bergeforsen, för ensamkommande flyktingbarn, för "negerby".

Något som ska ha vållat till hätsk stämning enligt mötesdeltagare som de varit i kontakt med.

– Jag försökte hitta rätt ord. Jag ville säga att om man samlar alla på ett ställe som i ett getto så blir det ingen integration, och det var när jag inte kom på rätt ord så blev det negerbyar. Att det skulle ha blivit en hätsk stämning förstår jag inte, något sådant upplevde inte jag, säger Frisk till SVT.

Bakgrunden till mötet var att länsstyrelsen dragit tillbaka bygglovet för det planerade modulboendet. Något som mötet skulle reda ut.

Landshövdingen Gunnar Holmgren hade gett löfte om att lämna in ett nytt bygglov så att modulerna inte ska stå tomma. Något som skulle kosta skattebetalarna 200 000 kronor i månaden.