Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Elofssons sågning av Northug efter 'pr-kuppen': "Har mer fokus utanför spåren"

Petter Northug fortsätter skapa uppmärksamhet kring sitt namn.
Trots att han inte levererat i spåren på länge. Det sågas av Per Elofsson.
– Ibland känns det som att han lägger mer fokus på det som sker utanför spåren, säger han till Sporbladet.

31-årige Petter Northug har skapat rubriker redan innan säsongen startat, när han gick ut med att han skulle åka i Tre Kronor-dräkt i Bruksvallarna.

Så blev det dock inte.

Petter Northug har inte levererat på flera år och det irriterar experten Per Elofsson, som avfärdar dräktutspelet som en pr-grej.

– Petter har ju alltid varit en stor profil för längdskidåkningen, men ibland känns det som att han lägger mer fokus på det som sker utanför spåren än i dem. Å andra sidan är det väl en PR-grej, det handlar om att skapa publicitet och det är ju en del av hans jobb, säger Elofsson till Sportbladet.

Elofsson frågar sig också ifall Northug verkligen kan ta sig till ett OS.

– Petter har ju haft en nedåtgående kurva ända sedan han kom övertränad in till förra säsongen. Jag tycker han har tappat några procent. Han har sin ”finish”, men frågan är om han orkar hänga med över hela distansen?

Läs mer

Efter tröjkuppen – Northug hotas med straff

Halfvarssons passning efter Northugs kupp: "Han verkar gilla att åka i den svenska dräkten"

Northugs nya kupp – kör premiären i Tre Kronor-dräkt