Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Wahlberg: "Bara ett sjukhus i länet som klarar traumavård"

Länets toppolitiker i landstinget ser att utredningarna om traumavård och den högspecialiserade vården kan få konsekvenser för utvecklingen i Landstinget Västernorrland.

– Det som handlar om patientsäkerhet och specialisering, det är klart att den verkligheten påverkar hur vi kan organisera oss i Västernorrland, säger Ewa Back (S), Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande.

Hon berättar att länsklinikcheferna bland annat har informerat i nämnden om traumautredningen. Där var budskapet att vid allvarliga trauman visar forskning att det är bättre att komma till ett sjukhus där man kan bli omhändertagen på ett kompetent sätt, än att bara komma till ett sjukhus överhuvud taget.

– Tittar man på den här trauma-rapporten så finns det i praktiken bara ett sjukhus i länet som klarar traumavård och det är ju Sundsvall, eftersom man behöver så många specialistläkare på plats, säger Per Wahlberg (M).