Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Wahlberg (M): "Det finns alltid en risk att det blir ett vakuum"

Oppositionsrådet Per Wahlberg uttrycker ingen förvåning över att Anders L Johansson avgår.
Men han ser stora risker med att många toppar i landstinget försvinner.

Annons

– När kommunalrådet (läs Elisabet Lassen i Sollefteå) krävde landstingsdirektörens avgång, så hade jag förväntat mig att man hanterar det här betydligt mer professionellt, säger Per Wahlberg (M), oppositionsråd.

Men varför är du inte förvånad?

– Det blir ju lite av ett "blame-game" där man letar syndabockar och skjuter prick på varandra, till exempel när Socialdemokraternas distriktsstyrelse i lördags skickade hem landstingsstyrelsens ordförande. Att det skulle komma ett sånt här krav var inte direkt oväntat, men det är osmakligt på det sätt man hanterat det, säger Per Wahlberg.

Han pekar på att landstinget nu får ett svårt läge när landstingsrådet Elisabet Strömqvist lämnar sin post, liksom förvaltningschefen för specialistvården Margareta Rödén och nu även landstingsdirektör Anders L Johansson.

– Det tenderar att bli rätt chefslöst i landstinget, säger Wahlberg.

Är det olyckligt att så många försvinner i det här känsliga läget?

– Det finns alltid en risk att det blir ett vakuum. Det tar alltid tid att rekrytera nya chefer och för dem att sätta sin agenda, säger Per Wahlberg.

Läs också Marcus Bohlins ledare: Vad har Anders L Johansson egentligen uppnått?