Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Wahlberg om V-dumpningen: "Det blir fokus på fullständigt fel saker"

Oppositionsråd Per Wahlberg (M) menar att det blir "fokus på fullständigt fel saker" i en kommentar till att Socialdemokraterna avbryter samarbetet med Vänsterpartiet i landstinget.
Risken finns också att viktiga beslut i landstinget kommer att dröja ännu längre tror han.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Per Wahlberg uttrycker en viss förvåning över att majoriteten i landstinget inte lyckats hålla ihop och pekar på de fyra år när Vårdalliansen regerade i landstinget.

Läs också: Socialdemokraterna avbryter samarbetet med Vänstern i landstinget – "förtroendet i botten"

– Vi var sex partier och ovana att regera ihop. Vi höll ihop i fyra år kastade inte ut någon landstingsdirektör, vi avsatte inget landstingsråd och vi kastade definitivt inte ut några samarbetspartier. Jag måste säga att jag är en aning förvånad över deras regeringsduglighet. De måste ha tappat en hel del av den under sina fyra år i opposition, säger Per Wahlberg.

Vad innebär det här för majoritetens regerande?

– Det blir fokus på fullständigt fel saker. Man polisanmäler, man krigar i media och ifrågasätter material med mera. Vissa partier i majoriteten gör oppositionens jobb på ett mycket bra sätt, säger Per Wahlberg.

Läs också: Flytt av rehabmedicin från Härnösand till Sundsvall splittrar Vänsterpartiet

Att Vänsterpartiet förvandlas till ett oppositionsparti tror han inte kommer att stärka oppositionen.

Läs också: Polisanmäler sjukhustopp för kritiserat mångmiljonavtal: "En signalfråga"

– Jag har väldigt svårt att se hur vi skulle kunna söka något samarbete med Vänsterpartiet. Vi är en vårdallians och vi står alldeles för långt ifrån varandra i många frågor, säger Wahlberg.

Kan det dra ut ännu mer på tiden när det gäller viktiga beslut i landstinget?…

– Ja, den risken är väl uppenbar. De säger att man inte är överens, det behövs mer utredningar och man litar inte på varandra i nämnderna. Det känns inte som något guldläge för att komma med skarpa förslag ens till aprilmötet, säger Per Wahlberg.