Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Person tankade 50 liter bensin och smet från platsen – polisen: "Otroligt lätt att komma undan med det"

En person tankade under tisdagen en bil med cirka 50 liter bensin från en bensinstation i Timrå och åkte sedan iväg utan att betala.
– Det är ett återkommande problem, bensinstationer måste se över det här sättet att tanka på, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare hos polisen.

Ärendet kom in till polisen som stöld eventuellt snatteri och gällde en personbil som tankats utan att ha betalats för.

– Personen tankade så mycket som 50 liter innan bilen sedan försvann från platsen utan att det betalats, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare hos polisen.

Bensinstationen spelade in händelsen med hjälp av en övervakningskamera.

– Tack vare det har vi goda förhoppningar om att identifiera personen, så brottet ska gå att klara upp, säger Patrik Sundlöf.

Han ser dock mindre positivt till stationens chans att få sina pengar.

– Vi kommer nog att kunna lösa brottet och få fast personen, men har svårt att se att bensinstationen ska kunna få sina pengar. Detta är ett återkommande problem och bensinstationer som fortfarande erbjuder det här sättet att tanka på måste se över det. Det är så otroligt lätt för personer att komma undan med såna här typ av brott, säger Patrik Sundlöf.