Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personal svimmade i skolkök – dålig fläkt orsakar problem

En dålig fläkt gör det väldigt varmt i köket på en förskola i Sundsvall. Bland annat har en kock svimmat och torrvaror blivit fuktiga. Nu kräver ett skyddsombud att något görs åt fläkten.

En förskola i Sundsvall har problem med fläkten i sitt kök och diskrum. Den är nämligen inte tillräcklig och gör att det blir snabbt väldigt varmt i köket. Det har gjort att personal har svimmat, i somras svimmade en av kockarna. Värmen leder också till att torrvaror blir fuktiga.

Fläkten tar inte heller hand om ångan från ugnen och hetvatten droppar ner på personal och golv och orsakar stor halkrisk. Vatten droppar även ned i maten.

Läs också: Mer lokalproducerad mat i skolor och äldreboenden – måltidschefen: "Satsar på att göra om reglerna"

Detta har lett till en tillfällig lösning där personalen skaffat en flyttbar AC, som står på golvet och tar stor plats. Det kräver också ett öppet fönster, vilket inte är tillåtet i tillagningskök

I en begäran till Arbetsmiljöverket kräver nu ett skyddsombud på förskolan att fläkten byts ut eller byggs om. ,

Läs också: Fem skolkök från Sundsvall är topp 30 i White Guide

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.