Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalgrupp tar över friskolan i Erikslund – "Det känns riktigt spännande"

Efter fem år under Heliås vingar, så stundar ett ägarbyte för friskolan i Erikslund.
– Det känns riktigt spännande att ta det här steget, säger skolans nya ägarsextett.

Sommaren 2010 så lättade ballongerna mot luften vid entrén till Erikslunds skola.

En skola som två år tidigare lagts ner av Ånge kommun, men där ideella krafter och en samarbetspartner i Heliås såg till att omvandla verksamheten till en friskola i stället.

Läs mer: Heliås friskola öppnar till hösten i Erikslund (juli 2010)

Men under vårterminen så kom beskedet om att ännu en förändring stod för dörren. En förändring som bestod i att skolan skulle få nytt ägarblod då Heliås bestämt sig för att lämna över stafettpinnen till någon annan.

Någon annan som i det här fallet blev sex personer ur den lärarstab som varit med under större delen av åren som friskola.

– Vi fick frågan, och efter att ha pratat ihop oss så kände vi att det här skulle vara spännande att göra. Vi var sugna på att testa och tror att vi kan göra det på ett bra sätt, säger Anna Selling, en av de som kliver in i det nya ägarbolaget.

Där ska hon, Pär Evjen, Therese Falk, Erika Walker, Elisabeth Bråhn och Nina Hägglöf se till förvalta traditionen med Erikslund som skolort, och det efter samma "naturliga" linje som skolan står för redan i dag.

– Det finns så mycket naturvetenskapliga inslag i läroplanen så den biten kommer att finnas kvar oavsett ägare, och eftersom skolan ligger som den ligger är det helt naturligt att använda kringmiljön också, menar Anna Selling.

Övertagandet innebär däremot en hel del nya uppgifter för den blivande ägargruppen, som från och med vårterminen 2016 står som ny huvudman för skolan.

– Men den delen känns också mer spännande än skrämmande, anser Pär Evjen och får medhåll av sina ägarkollegor.

Det enda som egentligen inte redan är klart är vad skolan kommer heta.

– Men efter nyår så kommer det att sitta en ny skylt här ute på väggen, lovar alla inblandade.

Läs mer i morgon: Därför lämnar Heliås skolan i Erikslund