Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personbästa av Kling trots ryggproblem

Kajsa Kling kämpar med ryggont och stod över en träning inför VC-störtloppet i Lake Louise. Men hon trotsade smärtorna, gjorde ett riktigt starkt åk och blev femma, det bästa hon gjort i störtlopp.

Annons

Åreåkaren Kajsa Kling har sett fram emot farttävlingarna efter bra signaler på träning på andra sidan Atlanten senaste veckorna.

– Det känns spännande och jag är taggad på att få komma igång med farten. Träningen har gått bra, framförallt super-G. Jag ser fram emot kommande vecka, sa Kajsa Kling inför tävlingarna i kanadensiska Lake Louise.

En plats där hon trivs alldeles utmärkt och hade tidigare bästanotering i världscupstörtlopp som sexa för två år sedan. En placering hon upprepade under förra säsongen i Cortina.

Men efter en miss och 13:e plats i fredagkvällens störtlopp slog hon till med ett bättre åk under lördagkvällen. Ett åk som räckte till femte plats och därmed nytt personbästa i grenen för Kajsa Kling.

Lovande med tanke på att super G väntar på söndagkvällen. En gren hon har karriärens hittills enda pallplats i – andraplatsen i St Moritz för två år sedan.

Lindey Vonn tog i kvällens störtlopp sin 69:e världscupseger i överlägsen stil. Seger 1,05 före Fabienne Suter, Schweiz, och 1,16 före Cornelia Huetter, Österrike. Kajsa Kling var 1,47 bakom Vonn och alltså endast tre tiondelar från pallen.

Världscupdebuterande Östersundsbon Helena Rapaport, som var 43:a i fredagens störtlopp körde nu upp sig även hon. Lördagstävlingen slutade med 39:e plats, sekunden från 30:e och poäng.