Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personbil har kört in i träd i Ovansjö – vittne: "Föraren måste ha haft änglavakt"

En personbil körde av väg 556 mellan Ovansjö och Myrbodarna och slutade mellan flera träd i ett dike på måndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten ska föraren ha klarat sig, efter omständigheterna, bra. Men ett vittne som larmade SOS berättar om en svår avåkning där hon trodde att hon skulle möta svårt skadade och vill nu varna för vägen.

Enligt uppgifter från polisen krockade bilen med ett träd mellan Ovansjö och Skatan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

Larmet inkom till SOS klockan 13.27 på måndagseftermiddagen.  

– Det verkar ha gått rätt så bra. Ambulansen är på plats och vi är snart där. Det ska vara en ensam förare som kört av vägen och sedan snuddat ett träd, säger Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Enligt ett vittne på plats ska den ensamme föraren lyckats krypa ut genom fönstret på förarsidan.

Hon berättar att hon hörde smällen när bilen förstördes av träden och att hon trodde, utifrån smällen och bilens läge långt ner i diket, att hon skulle mötas av svårt skadade människor.

– Jag ringde SOS direkt, men föraren måste ha haft änglavakt. Mannen var omtumlad men okej, säger vittnet, som vill vara anonym.

Hon berättar vidare att hon nu har kontaktat Trafikverket för att upplysa om att den olycksdrabbade vägen som har medfört tre trafikolyckor på en sträcka om hundra meter på bara en veckas tid.

Strax före halv tre-tiden hade föraren kontrollerats av ambulanspersonal. Bilen bärgades från platsen och en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats av polisen.

Trafikverket varnade strax efter olyckan för att trafiken i anslutning till olycksplatsen påverkades kraftigt. Olyckan inträffade på väg 556 mellan Ovansjö och Myrbodarna.