Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personbil i ovanlig krock – livsfarlig stålvajer spänd rakt över Njurundavägen

Bilfärden längs gamla E4 mot Njurunda fick ett otäckt avslut för Mats Lindblom, från Hemmanet, under lördagskvällen.
I höjd med Kvissleby körde han rakt in i en stålvajer som någon spänt upp över vägen.
– Jag hinner bara uppfatta att det är något där och duckar av ren reflex, och sen smäller det, säger han.

Det var när Mats Lindblom vid 20.40-tiden på lördagskvällen körde gamla E4 söderut mot Njurunda som den obehagliga händelsen inträffade.

Stålvajern var uppspänd över båda körfälten, på femtiosträckan i höjd med Njurundahallen, och för Mats Lindblom fanns inte en chans att komma undan. Olyckan var ett faktum.

– Jag stannar till för att se vad tusan som hände. Det är nån som kommit på den näst intill dödliga idén att spänna en rejäl vajer mellan trafiklysena i både norrgående och södergående riktning, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Polisen larmades om händelsen men dessvärre finns inga spår efter någon misstänkt. Ett ärende om framkallande av fara för annan finns upprättat.

– Vi har inget uppslag om vem som har gjort det men det är livsfarligt. Det var tur att bara en bil drabbades, säger vakthavande befäl Robert Öhman.

För Mats Lindblom slutade dramat som tur är enbart med materiella skador.

– Men det hade kunnat sluta mycket värre, säger han och efterlyser nu tips och iakttagelser från området vid den aktuella tidpunkten.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!