Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petersviksvillorna tvångsinlöstes för 30 miljoner – men ägarna vill ha mer

Två av de tidigare fastighetsägarna i Petersvik har överklagat domen om ersättning för de tvångsinlösta fastigheterna.
De vill ha mer än de utdömda 8 respektive 21,5 miljoner kronorna.

Annons

Domen från Mark- och miljödomstolen kom den 29 oktober och avser ersättningen för de fastigheter som Sundsvalls kommun har tvångsinlöst i Petersvik. Två av de tidigare fastighetsägarna har nu överklagat domen till Mark- och miljööverdomstolen. De har beviljats cirka 8 miljoner kronor respektive 21,5 miljoner kronor för sina fastigheter, men de vill ha en högre ersättning.

Nu kommer Sundsvalls kommun att nyttja sin rätt att fortsätta processen kring slutsumman.

– Vi hade önskat slippa gå vidare efter den senaste domen. Vår främsta skyldighet i det här läget är att värna om skattebetalarnas pengar då redan utdömda ersättningar måste anses väl höga. Därför har vi nu valt att nyttja vår rätt att lämna in i en så kallad anslutningsöverklagan, vilket innebär att vi kan delta i den fortsatta processen om slutsumman, säger Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande.

Det här påverkar inte processen att köpa tillbaka husen på de tvångsinlösta fastigheterna, för de personer som inte har överklagat domstolens beslut.

Det är inte fastställt när ärendet tas upp nästa instans.