Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter klar för Stadsfesten

Med ett publikrekord i ryggen har nu Härnösands Stadsfest bokat sin andra artist.
Klar för festen på Mellanholmen är rapparen Petter.
– Vi har jobbat på detta väldigt länge, säger Dino Vulic.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Sommarens upplaga av Härnösands Stadsfest blev en stor succé med runt 13 000 besökare under de två festivaldagarna. Arrangörerna slog därmed sitt eget publikrekord, som togs 2014 med cirka 9 000 besökare.

Nu börjar arrangörerna på allvar sikta mot Härnösands Stadsfest 2016. Sedan tidigare är ungdoms­favoriterna Norlie & KKV bokade och nu har man alltså även gjort klart med hiphopmusikern Petter.

– Han går väldigt mycket hand i hand med vår festival och våra ståndpunkter, därför känns det extra kul att få presentera Petter. Han är en stor ikon i Musik-Sverige, säger Oscar Westerlind, en av projekt­ledarna.

Petter är, precis som Norlie & KKV, ett av Stadsfestens dragplåster. Petter uppträder under fredagen den 15 juli, medan Norlie & KKV tar plats under lördagen den 16 juli.

– Vi har jobbat på detta väldigt länge. Petter har varit med sedan 90-talet och är en av landets största artister, som väldigt många har någon sorts relation till. Han har en otroligt bred målgrupp, som kommer att kunna samlas på Mellanholmen i sommar. Så det känns otroligt kul att äntligen få knyta sig an Petter till Stadsfesten, berättar Dino Vulic, också han en av projekt­ledarna.

Senast Petter uppträdde i Ångermanland, den 7 juli förra sommaren, drog han tusentals personer till Strandparken i Örnsköldsvik.

– Jag är övertygad om att Petter kommer att bjuda Härnösand på en spektakulär show som inte kommer lämna någon oberörd, konstaterar Oscar Westerlind.

Läs även: Succéduo klar för Härnösands Stadsfest