Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pettersson om framtiden i NHL: "Jag är redo tekniskt men inte fysiskt"

Elias Pettersson har tagit SHL med storm denna säsong. Målet är att nå NHL och i en intervju med SHL.se pratar den tidigare Timråspelaren om en eventuell framtid i NHL och Vancouver Canucks, och vad han behöver göra för att ta sig dit.

I somras draftades Elias Pettersson av Vancouver Canucks som femte spelare totalt. Ett lag med en stark svensk tradition med tidigare spelare som Markus Näslund och Mattias Öhlund, och nuvarande svenska spelare som tvillingarna Sedin, Jacob Markström och Alexander Edler.

– Jag ser fram emot möjligheten eftersom många svenska spelare har klarat det och fått bra karriärer i Vancouver, säger Pettersson till SHL.se.

Efter några mindre bra säsonger har Vancouver börjat bygga upp en stark talangbank med spelare som Brock Boeser, Jake Virtanen, Thatcher Demko och inte minst svenskduon Jonathan Dahlén och Elias Pettersson.

– Både Brock (Boeser) och Jake (Virtanen) gör det bra, och förhoppningsvis kan jag och Jonathan (Dahlén) göra det bra om några år. Vi är väldigt förväntansfulla inför framtiden, säger Pettersson.

För Plus-kunder: Påpassad Elias Pettersson inför JVM: "Hoppas de lägger fokus på mig"

Pettersson besitter väldigt fina offensiva kvalitéer och ligger tvåa i SHL:s poängliga – som junior. Men något som har framkallat en viss oro är hans något tunna kroppshydda. Något som han själv medger kan vara ett problem i ett mer fysiskt NHL.

– Tekniskt sett är jag redo, men inte fysiskt sett. Det är något jag jobbar på varje dag. Mer kamp och mer fysiskt spel, det blir det svåraste att anpassa sig till.

Trots att han redan nu är en av SHL:s bästa spelare tänker han inte stressa för att nå NHL.

– Jag vill spela i NHL, det har alltid varit min dröm. Men jag måste vara redo och inte stressa fram det.