Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pietilä Holmner bästa svenska i första åket - Löseth leder

Uppdaterad 11.15. Hårt. Så går det att sammanfatta första slalomåket i Santa Caterina. Det var svårt för de svenska tjejerna men både Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner har slagläge till andra åket.

Maria Pietilä Holmner var först ut av svenskorna men fick inte riktigt till sitt åk.

– Det kändes lite som att jag åkte i sirap, det var jättesegt och jag kände mig lite mesig faktiskt. Det var för fint och kontrollerat för att missa tyvärr men jag ska försöka släppa på lite mer i andra, säger hon till SVT sport.

Läs också: Nya året inleds med slalom i skräckbacken

Ryggen har krånglat men det har inte varit en faktor till varför hon inte kunde få ut sin fulla kapacitet. I stället nämner hon underlaget. Frida Hansdotter, som leder slalomcupen och gick ut efter Maria Pietilä Holmner, är inne på samma spår.

– Det var svårt. Jag kände att jag inte kunde släppa skidorna utan höll i hela tiden, och då går det inte så snabbt. Det var hårt och jag hade ganska vassa kanter så jag kände att jag inte kunde släppa på, säger hon till SVT Sport.

– Det är långt upp till Nina (Löseth) men det är bara att försöka gå ut och göra ett bättre åk i andra, säger Frida Hansdotter.

Anna Swenn-Larsson lade sig på topp 20 och det såg bättre ut än det gjort innan jul.

– Det känns kul att se att man inte är så långt efter. När jag stod på start tänkte jag "nu är det slut med meseri" och jag tycker jag fick en bra start men blev lite passiv där det var isigt, säger hon till SVT sport.

Swenn-Larsson åker snabbast av alla på träning men har svårt att få ut allt på tävling.

– Det är jättefrustrerande. Men nu känner jag att det är nytt år, ny start, säger hon.

Just nu leder alltså norskan Nina Löseth följd av Charlotte Chable och Sarka Starchova.

Med 25 åkare i mål är ställningen för de svenska tjejerna som följer:

9) Maria Pietilä Holmner

10) Frida Hansdotter

15) Anna Swenn-Larsson

25) Emelie Wikström