Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pigg 175-åring firades med pompa och ståt

Hurra, hurra!
I år är det 175 år sedan det första numret av Alfwar & Skämt gavs ut. Publikationen som 32 år senare bytte namn till Sundsvalls Tidning.
Jubileumsfesten på Södra Berget blev en hejdundrande tillställning med många prominenta gäster och Helen Sjöholm som det stora dragplåstret.

Annons

Sundsvalls Tidnings 175 år har firats på många sätt. Redan i ifjol tjuvstartade firandet med ett stort tårtkalas i Stadshusparken och ST-dagen på Norra berget, som återuppstod en försommarlördag. Den stora festen fick däremot vänta till lördagen. Men det var å andra sidan inte vilket kalas som helst.

175-årsjubileet firades naturligtvis med pompa och ståt på Södra Berget. Totalt 400 gäster njöt av god mat och högklassig underhållning.

På plats fanns, förutom många som jobbar och har jobbat på tidningen, ett flertal kända namn i regionen. Politiker, företagare, intresseföreningar och som sig bör även landshövding Gunnar Holmgren. Mittmedia vd Thomas Peterssohn och den redaktionella chefen Anna-Karin Lith såg fram emot en trevlig kväll.

Sundsvalls Tidnings chefredaktör Anders Ingvarsson visade sig ha bra koll på tidningens historia. Han pratade också om Sundsvalls Tidnings fortsatta utveckling och om målet att leverera en bra lokaltidning.

– Det är en pigg 175-åring som står stark i konkurrensen, menade han.

Efter middagen bjöds den stora menigheten på ett underhållande program med Helen Sjöholm som det stora dragplåstret. Men även Kjell Lönnå tillsammans med delar av Kammarkören och Anna Stadling gjorde uppskattade framträdanden. Konferencier under kvällen var Jacke Sjödin.

Under festkvällen delades också Sundsvalls Tidnings och SCA:s kulturpris ut till läkaren och deckarförfattaren Jonas Moström.

– Flera av mina deckare utspelar sig i Sundsvallsmiljö så det här känns verkligen hedrande, säger han.