Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pimpelträff med många aktiviteter

/
  • Vid föreningsstugan i Pråmviken grillades det korv till deltagarna som kom till årets pimpeltävling.
  • Kjell Andersson går ut på vårisen med siktet inställt på ett grund i Pråmviken där han vet att det brukar finnas gott om fisk.
  • Kjell Andersson går ut på vårisen med siktet inställt på ett grund i Pråmviken där han vet att det brukar finnas gott om fisk.

Det var många som slöt upp när det var dags för SPF:s traditionella pimpelträff i Pråmviken. Men alla gav sig inte ut i solgasset på isen för att pimpla.

– Många tar en promenad eller en tur på sparken, säger Maud Fagerdal.

Annons

Den årliga pimpelträffen som Njurundas pensionärsförening SPF klubb Nivrén anordnar i Pråmviken var riktigt välbesökt. Runt 60 personer hade tagit sig ner till föreningsstugan som ligger i Björköfjärdens vik och därifrån gick man ut på isen för att dra upp fisk.

– Det finns ett grund härute och där finns det massor med fisk, säger Kjell Andersson innan han tar sin utrustning och beger sig ut på vårisen.

Att det finns gott om fisk i viken vittnar också Lennart Backman om. Han berättar att det under förra helgen hölls en pimpeltävling på fjärden och vinnaren där fick upp ungefär 60 abborrar.

– Men det var mest småfisk. Kanske fyra, fem av fiskarna som var ätbara, säger Lennart som själv valde att stanna vid föreningsstugan och hjälpa till med elden.

Där grillades det korv i solgasset och de som inte följde med ut på isen sysselsatte sig med stavgång eller någon annan form av friluftsaktivitet. Och en del var bara med för att njuta av vårsolen.

– Jag är här för att få frisk luft, säger Maud Fagerdal tittar ut över den soldränkta Björköfjärden.

Annons