Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pimpling lockade fiskesugna Söråkerselever

Det var många barn från Söråkers skola som ville prova på fiskelyckan under friluftsdagen.
70 barn deltog under pimplingen vid Vivstavarvstjärnen.
– Det är roligast av alla aktiviteter vi kan välja bland, säger Nora Stav, elev i årskurs ett.

Slalom, skridskor, pulkaåkning och pimpling kunde elever från Söråkers skola välja bland. Men det var helt klart pimplingen som drog till sig flest elever. Storöringens fiskeklubb var med och arrangerade aktiviteten. De har med hjälp av sportfiskarna kunnat ge eleverna varsitt spö.

– Vår ambition är att få ut barn och ungdomar i naturen, och det är verkligen jättekul att så många barn har valt att delta. Både barn och lärare tycker att det är toppen, säger Ingela Dahlin, ordförande för Storöringens fiskeklubb.

Eleverna Rennars Bogdanous och Axel Lindholm i årskurs ett har aldrig tidigare pimplat, men någon som fick känna på fiskelyckan var Axel.

– Jag hoppades på napp men trodde aldrig att jag skulle få det, men det fick jag trots allt, säger Axel Lindholm.

Någon som däremot har fiskat tidigare och som har koll på läget är Nora Stav.

– Jag har med mig min egen utrustning. Min pappa är fiskare så jag har varit med honom mycket och fiskat. Det som är svårast är att sätta på maggoten. Men nu hoppas jag på napp, säger Nora Stav.

Det är andra året i rad Söråkers elever har välmöjligheten att pimpla, något som lärarna Mona Gadd och Katarina Wiklund är mycket positiva till.

– Det är roligt att vi får denna möjlighet, och eleverna uppskattar det också väldigt mycket. Många av dem har aldrig gjort det förut men nu får de chansen att testa på, säger Mona Gadd.

Men det var inte bara pimplingen som lockade Söråkers elever utan slalom var även något som fångade mångas intresse. Cirka 40 elever från årskurs fyra och fem hade tagit sig till Skönviksbacken.

– Slalom är jätteroligt och det går undan, säger Isabelle Jonzon, elev i årskurs fem.

– Vi åker alltid slalom tillsammans på fritiden och det är skönt att komma bort från skolan, säger kompisen Theresia Öberg, elev i årskurs fem.