Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pinheiro: "Nilsson har fel"

I dag tas beslutet om en ny storskola på Vibackeskolan.
Men Kyrkskolan ska inte läggas ner, enligt Joao Pinheiro (S).
– Nej, det finns inget sådant beslut. Vad som händer i framtiden däremot vet vi inte, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Läs också: Politisk strid om skolorna på Alnö.

På barn- och utbildningsnämndens möte i dag kommer ett beslut att tas angående en utbyggnad av Vibackeskolan. Ett beslut som upprört bland annat oppositionen.

Elin Nilsson (M) riktade kritik i ST och pekade ut att Kyrkskolan skulle läggas ner.

– Vi kommer aldrig någonsin att gå med på några skolnedläggningar utan att föra en dialog med de föräldrar och elever som berörs av besluten, sa Elin Nilsson, moderat ledamot i barn - och utbildningsnämnden.

Nu svarar nämndens ordförande Joao Pinheiro.

– Elin Nilsson har fel att Kyrkskolan ska läggas ner. Var kommer det ifrån? Något sådant beslut finns inte. Vi har precis beslutat om att sätta upp moduler på Kyrkskolan och vi den kommer att finnas kvar i flera år, säger han och tillägger om skolans framtid:

– Vi håller på med en revidering av lokalförsörjningsplanen, men vi är inte klara ännu. När det gäller framtiden vet vi inte hur det ser ut.