Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pink Ladies på hala hjul

 
Pink Ladies i Myre
Visa alla artiklar

Övning ger färdighet och det kommer att behövas när restaurangen Pink Ladies drar i gång servering på rullskridskor till helgen.

Redan när Pink Ladies i Myre öppnade i våras lovade ägarinnan Malin Överby att personalen skulle åka rullskridskor som en extra krydda på den amerika-inspirerade restaurangen. I veckan gjorde serveringspersonalen sitt första träningspass på hjul.

– Att stanna är det absolut svåraste och det måste vi ju göra, nångång, säger Sofia Eriksson, som testar rullskridskor för första gången.

Personalens rullskridskoerfarenhet är minst sagt varierad och den inkallade expertisen från rollerderby-klubben Heather Hellraisers från Ljungaverk har fullt upp att både instruera och att stötta upp.

– De är duktiga med så lite träning men alla kommer att behöva göra lite hemläxa och öva både på att bromsa och sätta fart framåt, berättar rollerderbyåkaren Johanna Malmqvist från Heather Hellraisers.

Sofia Bergkvist åker med långa skär genom restaurangen och det ser smidigt och säkert ut.

– Jag har åkt inlines tidigare så det här är inte helt nytt, men det kommer vara annorlunda när vi ska ha brickor i händerna, säger hon och glider bort.

Det är varmt inne i lokalen men tjejerna ger inte upp. På led åker de runt borden och mellan de färgglada sofforna. Malin som redan provat att rulla ut med en hamburgerlastad bricka pustar ut vid baren.

– Vi får nog undvika att rulla ut med dricka och glas till en början, annars kommer vår kemtvättsräkning bli alldeles för stor, säger Malin Överby med ett skratt.

Jan Olby 060–19 72 31 jan.olby@mittmedia.se