Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pink ladyn Malin Överby: "Blir galen om jag inte har något på gång"

Med rosa hår och rosa ögonskugga driver hon populära Pink ladies i Myre.
Där mixar hon lyxiga milkshakes med extra allt.
Malin Överby är en van lirare inom restaurangbranschen och låter ingen kliva på henne.

Malin Överbys mamma brukar säga att Malin blev myndig tidigt. Redan vid fjortonårsålder började hon jobba på restaurang och lärde sig snabbt att det krävs hårt arbete för att ta sig fram i livet.

– Mamma har alltid jobbat mycket så jag och syrran lärde oss snabbt att ta hand om varandra. Jag cyklade med henne till skolan och fixade mellanmål på eftermiddagen samtidigt som jag själv jobbade varje ledig stund, säger Malin Överby.

Malin växte upp i Juniskär tillsammans med sin mamma, pappa och lillasyster. När hon var tio år skiljde sig hennes föräldrar och tre år senare flyttade Malin till Bergsjö i Hälsingland tillsammans med sin mamma och syster.

– Där började jag jobba på en restaurang som mamma jobbade på. Jag gjorde verkligen allt och jobbade från morgon till kväll, säger Malin Överby.

Under tonåren var Malin ute och festade med vännerna på kvällarna, men när de sov till ett på eftermiddagen dagen efter var Malin redan och jobbade.

– Jag kunde komma hem fem på morgonen och gick upp klockan sju för att åka till jobbet. Kung på kvällen och kung på dagen kan man säga, säger Malin Överby.

Malins vänner var vana att få allt de pekade på, men Malin visste att det krävs eget hårt arbete för att komma någonstans.

– Mamma var ensamstående men försökte ändå alltid ge oss det vi önskade. Hon kan be om ursäkt ibland för att hon jobbade så mycket, men jag har inte alls tagit skada av det. Det är tack vare mamma jag fått mitt egna driv och inget av Pink ladies hade kunnat hända utan henne, säger Malin Överby.

När hon var 21 år flyttade hon tillbaka till Sundsvall och fortsatte inom restaurangbranschen. Här jobbade hon på Galtströms café och restaurang och ägde restaurangen i fyra år. Hon har drivit lunchrestaurangen på Sidsjö hotell och driver fortfarande Café juniskär.

– Jag och min sambo Fredrik kände att det var dags för något nytt när jag sa ifrån mig Galtströms, säger Malin Överby.

Länge hade Malin varit intresserad av läget på Kronans vägkrog i Myre. Och efter många möten och planeringar med inredningsarkitekter slog Pink ladies upp dörrarna den 9 maj. Sedan har det bara blåst på.

– Det har inte varit en lugn stund. Vissa dagar har jag gjort 145 milkshakes om dagen, säger Malin Överby.

De som känner Malin Överby vet att hon är en tuff och hård brud, som älskar rosa och som går från tanke till handling på 30 sekunder.

– Att vänta på att saker ska hända är inte riktigt min grej. Om jag inte har något på gång blir jag galen, säger Malin Överby.

Som ung tjej i en hårt konkurrerande bransch har Malin märkt att det ibland är svårt att bli tagen på allvar.

– Jag har suttit i flera möten där vuxna män himlar med ögonen och ser upp i taket när jag pratar, men så fort Fredrik öppnar munnen blir de genast intresserade igen, säger Malin Överby.

Men Malin är inte en tjej som låter sig bli åsidosatt av andra.

– Jag är inte den som går och sätter mig i ett hörn och gråter. Jag sparkar bakut direkt, säger Malin Överby.

Med sitt rosa hår och sin rosa ögonskugga skulle man kunna säga att Malin är en livs levande reklampelare. Det är inte svårt för förbipasserande att gissa var hon jobbar.

– Man kan ju säga att jag inte går inkognito någonstans, säger Malin Överby.

Har du stött på problem med att vara egenföretagare?

– Det är klart att det inte alltid har gått så bra som det gör nu, men mottgångar lär man sig av. Om du glider på en räckmacka hela tiden så kommer det att göra riktigt ont när du väl ramlar, säger Malin Överby.

Vad är drömmen i framtiden?

– Då vill jag expandera och öppna fler Pink ladies restauranger runt om i landet. Sedan kan jag gå runt på restaurangerna med mitt rosa hår och ha det bra, säger Malin Överby.