Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pipelines vänner - var fan höll ni hus?

Nu ska jag berätta en sak för er, mina vänner, jag är besviken.

För några månader sedan var det en tämligen nödvändig debatt kring det ekonomiska läget för Pipeline. Man ställde sig på barrikaderna och svor, frustade, kräktes på kommunen, diskuterade med kommunen, demonstrerade och segrade.

Personligen var jag fruktansvärt glad när man kom fram till en bra lösning, jag var stolt över hela debatten, att unga och gamla Sundsvallsbor verkligen engagerade och brydde sig om det fulkulturella klimatet i stan.

Så var i helvete var ni i helgen undrar jag?

Pipeline fyller 35, har enligt mig ett kanonprogram med artister som Entombed, David Sandström, Supersci, Paper och Neil Halstead, och snittar runt 100 pers per kväll. Det är ju som ett skämt, ni spottar Pipeline rätt i ansiktet.

Personligen var jag överpeppad på att åka upp, dra mitt strå till stacken. Jag bokade en bussbiljett och tillbringade sammanlagt tio timmar på E4an med en massa jobbiga tjockisar och snorungar för att jobba ideellt i Sundsvall för första gången på fem år, eventuellt stöta på någon gammal Pipelineräv bland alla emofjortisar och bajspunkare.

Lördagskvällen var fantastisk på många sätt, tre kanonkonserter med nöjda band, medlemspub och engagerade kids som jobbade i caféet. Problemet var bara att det kändes som om 75 % av publiken bestod av gamla Pipelinerävar (d.v.s. äldre än mig) och lokala journalister, inga emofjortisar eller bajspunkare.

Finns det inget intresse för kvalitativ livemusik bland Medelpadsbor i åldern 15-27? Är alla potentiella Pipelinebesökare bonniga bakismongon som helst latar/knarkar hemma innan man drar ner till Skeppan eller något annat ställe för att supa skallen av sig runt midnatt varje helg?

Allvarligt, nu är det dags att sluta snacka och visa lite stöd annars dröjer det inte länge innan det blir ekonomiskt trubbel igen. Jag hoppas och tror innerligt att Pipelinepubliken finns där ute någonstans. Jag vill att det ska vara som på mitten och slutet av 90-talet då det åtminstone var fullt några gånger per år och de mindre lokalbanden kunde dra mer än 100 pers.

Men det kanske bara är vi som är 25+ som bryr oss? Ni som är under 18 har ju knappast ett smörgåsbord av helgaktiviteter att välja bland, men det kanske är kul och lärorikt att boffa bensin och lyssna på nya Basshunter, eller spela WoW, vad vet jag? Varför engagera sig i något vettigt?

Just nu känns det som att endast metalscenen lever i Sundsvall (400 st sagometalfans på Sabaton, helt sjukt, men roligt), fortsätt med det. Hörde dock att Deströyer är utan lokal, trist som tusan, men det fixar Jerry Thåström. Gorgoroth på Aveny vore rätt spexigt.

För övrigt anser jag att Stadshusets program är helt jävla genialt, på riktigt alltså, hoppas det är fullt varenda gång. Snälla, fortsätt att boka in bra musik och samarbeta med Pipeline, och fall inte för frestelsen att enbart boka überkommersiella artister, samt Jäger och shots till Sundsvallsbor som inte vet bättre.