Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pippi en del av kulturskolans julbrådska

Pippi Långstump fyller 70 och det firade teater- och sångelever från Sundsvalls kulturskola som terminsavslutning under helgen. Men ända till den 21 december visar kulturskolan upp sig i olika skepnader.

Annons

I kulturskolans teaterelevers föreställning var Pippi en 70-årig dam med rullator, som mindes sin ungdoms upptåg och återkallade äventyren med Tommy och Annika, Prussiluskan och Kling & Klang.

– Här deltar också ett par sångelever och en pianoelev med sånger som Mors Lille Lathund och KalleTeodor, och bildeleverna har målat kulisser, säger teaterpedagog Rickard Edbom.

Jazzdans och träblåsafton tillhör det som redan ägt rum, liksom Pippiföreställningen för barn som setts av ett hundratal personer. Men mycket återstår på Kulturskolans julmeny. I kväll, tisdag den 8 dec, ger stråkensemblerna konsert i Hedbergska skolans aula och kören Florus Chorus med trumpetensemble ger sin i Elimkyrkan. Onsdag kväll samsas flera blåsorkestrar i Hedbergska och även på torsdag bjuds julmusik i Elimkyrkan.

Torsdag och fredag firas Lucia på flera skolor samt fredag kväll också i kulturskolans kupolsal - då står Elvirakören för lussandet. Lördag den 12 december, på eftermiddagen, framträder fördjupningslinjens elever med klassisk inriktning i GA-kyrkan och måndag den 14 december blir det tomteparad på stan på eftermiddagen. Tisdagen den 15 december dramatiserar sång, - dans- och dramaelever en berättelse om Lucia och torsdag den 17 december sjunger killarnas körer och skrivareleverna läser dikt. Hela julpaketet avslutas med Bergsåkers skolas julshow som kulturskolans lärare leder.