Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pistolbeväpnad sökte upp ungdomsgäng – nu döms mannen igen för att ha dödshotat tonårspojke

Förra året dömdes en man i 60-årsåldern för att han, beväpnad med en pistol, sökt upp ett högljutt ungdomsgäng i Sundsvall för att ''prata''.
Nu döms mannen igen för att ha dödshotat en av tonårspojkarna.

Mannen ska med hot om våld ha angripit en tonårspojke för att han gjort en polisanmälan och lämnat uppgifter vid förhör och i domstol efter "pistolhotet". Mannen dömdes senare till villkorlig dom och och 75 timmar samhällstjänst för brott mot vapenlagen och olaga hot.

Nu döms mannen igen för brott mot tonårspojken. Enligt domen ska mannen ha kört förbi med sin bil. När han såg tonårspojken saktade mannen in med bilen och gjorde en gest med sin hand över sin hals. Hotet var sådant att pojken kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Händelsen inträffade i mars på en adress i Sundsvall.

Läs mer: Pistolbeväpnad sökte upp ungdomsgäng – nu åtalas mannen igen för att ha dödshotat tonårspojke

Eftersom mannen, sex månader efter den tidigare domen, har hotat samma tonårspojke igen bedömer tingsrätten att det är uteslutet med annan påföljd än fängelse för mannen. Därför döms mannen nu till en månads fängelse för övergrepp i rättssak. Han ska även betala 5000 kronor i skadestånd till den drabbade tonårspojken.