Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzaparty på videoinspelning

/

Robertos pizzeria i Bergsåker förvandlades i helgen till en inspelningsplats.

Storsatsande Oh My! var där för att grädda en video till låten Sunshine in your eyes.

– Det är i år det gäller, säger gitarristen Martin Huss.

Annons

På fredags- och lördagskvällen ockuperade popgruppen Oh My! och en drös statister Robertos pizzeria i Bergsåker.

Efter stängningsdags skulle videon till gruppens låt Sunshine in your eyes spelas in. Låten kommer att vara med på en kommande vinylsjua där de tidigare singlarna I Know You och Time Will Tell kommer att finnas med.

Det kunde för den oinvigde se ut som ett totalt kaos men regissörerna Henric Wallmark och Jerker Häggström verkade ändå ha koll på läget. Till sin hjälp hade de bland andra producenten Johanna Näsholm och managern Jonas Öberg.

Bandets ena gitarrist Martin Huss har en av de stora rollerna i videon. Han spelar pizzabagaren som ser sin restaurang blomstra när en magisk korv kommer in i bilden. Något som får besökarna att strömma till och börja dansa.

– Att göra en video har ett egenvärde i sig. Den kan ha stor genomslagskraft och är enkel att sprida. Den kan nå många man kanske inte skulle ha nått via andra kanaler, säger Martin Huss.

Han menar att det är i år det gäller för Oh My!. Bandets skivbolag, A Westside fabrication, firar 25 år och släpper en digital samlingsskiva. Där har de med sin nya singel Fifteen minutes som ges ut den 31 januari.

– P3 har redan nappat på låten och den hamnade direkt i rotation på deras spellistor, säger Martin Huss.

Men mest energi i år ska de lägga på sitt debutalbum.

– Vi spelar in hos Ronald Bood som har producerat många bands första skivor, till exempel Mando Diao och Shout out louds.

Oh My! vill få fram ett varmt sound på skivan och Martin Huss tycker att det är länge sedan ett bra gitarrbaserat svensk popband kom fram.

– Det är inga konstigheter med våra låtar. Det ska vara genuint och tidlöst, säger han.

Skivan ska rymma tio låtar. Fler ska inte vara med på en debutplatta, tycker Martin Huss. De har material att välja bland och nu går mycket tid åt att se vilka låtar som fungerar bäst i en helhet.

– Vi hoppas att allt ska bli klart innan sommaren. Jag tror att vi kommer att göra en mindre releaseturné och så hoppas vi på några festivalspelningar, säger Martin Huss.

Annons