Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Plan B är påbörjad"

Ett sent kvitteringsmål från Djurgården ser ut att ha spikat igen SDFF:s kista.
Chansen att hänga kvar i Elitettan är mikroskopisk – och ordföranden Mikael Torstensson erkänner sig besegrad.
– Det är ingen som tror på den teoretiska chansen, säger han.

Sundsvalls DFF såg ut att gå mot tre livsviktiga poäng i matchen mot Djurgården.

Då kvitterade hemmalaget till 2–2 med fyra minuter kvar att spela och tre poäng blev till en. Dessutom ådrog sig Sandra Sandberg en knäskada och fick åka med ambulans till sjukhus medan Mona Fahlberg åkte på en hjärnskakning.

– Ett skott som tar på en av våra spelare och ändrar riktning innan den går in. Det är surt. Det krävs mer än ett under för att vi ska vända det här, säger tränaren Fredrik Carström besviket.

Nu krävs det att SDFF gör rent hus i de fyra återstående matcherna samtidigt som duon IFK Kalmar och Östers IF inte får ta en enda poäng medan Hovås får ta maximalt två.

Dessutom måste Sundsvallslaget ta in minst 27 mål för att skaffa sig en bättre målskillnad än Kalmar som ligger på placeringen ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det finns en teoretisk chans, men det är ingen som tror på den. Den här säsongen är nog det värsta jag har varit med om någonsin, säger Mikael Torstensson.

Eftersom att laget legat cementerat i botten under stora delar av säsongen så har föreningen redan börjat jobba med en plan för spel i division I.

– Vi började med en plan B redan efter uppehållet i somras, säger Torstensson.

Vad innebär spel i division I för er som förening?

– Kostnaderna minskar, men det gör även intäkterna. Sedan så får vi se vad som händer på sponsordelen. Kanske kan vi få ett år med samma sponsorintäkter som vi hade i år.

Någon tanke på att bli långvariga i division I finns inte hos Torstensson.

– Tanken är att vi ska ned och vända direkt. Sedan har vi som förening fortfarande som mål att spela i Damallsvenskan. Det kanske låter dumt att säga så när vi åker ur Elitettan, men så är det, säger han.

Tror du att ni kommer att få behålla spelarna?

– Jag hoppas att vi kan behålla Sundsvallsborna, att de inte väljer andra lag. Inför i år tappade vi mycket, och framför allt har vi saknat Julia Bhy.

En degradering ställer även till problem för klubbens yngre spelare, då SDFF mister sin plats i F19-Elit.

– Vi tappar den då vi inte är en elitklubb. Men vi skulle ha tagit oss en rejäl funderare över det laget i vilket fall, säger Torstensson.

Vad kommer ni att göra i stället?

– Jag vet inte, för vi har inte kommit så långt i den frågan än.