Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planera resan: Här är vägarna där trafiken ökar mest under påskhelgen

Under påsken planerar många att åka bort. Här är en lista på vägsträckorna där trafiken väntas att öka mest i landet. På en del av E4 kommer också omkörningsförbud att gälla.

Den nästkommande helgen med start redan på Skärtorsdagen är rejält trafiktung. På E4 mellan Gävle och Tönnebro kommer exempelvis omkörningsförbud att gälla på sträckorna med 2+1-väg. Allt för att undvika olyckor och få ett bättre flyt i trafiken.

– Tjällossningen som kommer på våren har börjat påverka vägytan, vilket kan leda till gropar, hål och ojämnheter. Vattensamlingar kan finnas där snösmältningen är igång. De kan frysa på under nätterna och orsaka halka. Kör försiktigt, ha framförhållning, tänk på att hålla avstånd och undvik onödiga omkörningar, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännens Riksförbund i ett pressmeddelande.

Sträckan mellan Sundsvall och Åre samt E4 söder om Sundsvall tillhör de sträckor där trafiken väntas öka som mest.

Här ökar trafiken mest:

■ E45 Göteborg–Åre

■ E4 Stockholm–Sundsvall

■ E20 Göteborg–Stockholm

■ E22 Norrköping–Kalmar

■ RV70 Enköping–Dalarna

■ RV66 mot Sälen

■ RV83/84 fjällvägen: Gävle, Härjedalen, Funäsdalen, Norge

■ RV26 Nissastigen, Halmstad–Jönköping, Västra Götaland, Värmland, Dalarna

■ E16 och RV 69 Gävle–Dalarna

■ E14 Sundsvall–Åre

Källa: Motormännen

Markus Isacson/VK