Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerna får kritik: "Lägg pengarna på något bättre"

Nya torgplanerna får kritik från oppositionen, men försvaras av majoriteten.

Annons

– Vi ville se en återremiss av ärendet. En anledning är att det är det blir dyrare än vad det var sagt och det är solklart att det kommer att bli ännu dyrare. Det finns en stor osäkerhet kring flera saker, bland annat den scen som ska byggas. Dessutom är inga upphandlingar gjorda ännu, säger Gunilla Molin (M).

Men det är inte bara de ökade kostnaderna som upprör oppositionen

– Vi tycker att mervärdet borde ha varit större för att vi ska lägga 40 miljoner kronor på den här ombyggnaden. Av det vi sett hittills då är det bättre att vi lägger 40 miljoner på något bättre i stället. Förslaget av det nya torget känns alldeles för kalt, vi hade hoppats på ett grönare city.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Hedenius (S) tycker annorlunda.

– Vi tycker att den nya utformningen är bra och den kommer att få betydelse för Sundsvallsborna, besöksnäringen och handeln i Stenstan. Vi kommer även att bygga en ny scen som behövs för evenemangsutvecklingen på torget och torghandeln ska också få mer utrymme, säger han.

Vad säger du om att kostnaderna ökar?

– Vi ska ha respekt för ekonomin och det handlar om mycket pengar. Men detta ryms inom den totala ramen så det handlar inte om något extra tillskott. Sedan kan man alltid ställa olika investeringar mot varandra, just denna investering är betydelsefull för helheten och våra långsiktiga mål att öka Sundsvalls attraktivitet.

Är du orolig att det kommer att kosta ännu mer?

– Nej, detta projekt kommer inte få några mer pengar.