Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plats 2: Emil Forsberg

Ett nytt år står för dörren. Men vilka profiler kommer vi att snacka om under 2016?
ST har funderat och presenterar tio heta namn.
Fotbollsstjärnan Emil Forsberg hittar vi på andraplats på listan.

Så var Emil Forsbergs 2015:

Som pappa Leif sa: "Det började trögt, men halva året var bra."

För att inte säga bättre än bra.

Efter en knepig start på utlandsäventyret i tyska Leipzig, där måltorkan slog till, växlade Emil Forsberg upp och gick i gång på samtliga cylindrar efter sommaren.

Är nu en nyckelspelare i hårdsatsande RB Leipzig i tyska andradivisionen. Mittfältaren rankas just nu som hela ligans bästa spelare av erkända fotbollsmagasinet Kicker och laget stormar fram mot Bundesliga.

Men det stannar inte där.

Numer gör Sundsvallssonen skillnad i Erik Hamréns svenska landslag. I play off-matcherna mot Danmark i november var det Zlatan från Rosengård och Emil från Sönnsvall som visade vägen till EM-slutspelet i Frankrike kommande sommar. Forsberg hade en fot med i samtliga Sveriges mål mot grannlandet, och i första kvalmatchen kom också hans första landslagsmål. Snyggt var det också.

Det är inte för inte som Emil vann ST-pokalen, Medelpads finaste idrottspris, och nominerades som årets mittfältare på Fotbollsgalan under året.

Så blir Emil Forsbergs 2016:

Emil Forsberg själv har en liten "bocka av-lista" på tre punkter inför 2016. Den lyder som följer:

1. Spela EM-slutspel i Frankrike.

2. Gifta sig med sambon Shanga Hussain.

3. Föra Leipzig till högsta divisionen i Tyskland.

Bröllopet lär vara bokat, Leipzig leder ligan, och i Erik Hamréns EM-trupp är han given enligt alla utom sig själv. Det är bara skador som kan hindra honom.

Som ST bedömer det, utan att behöva stirra i kristallkulan, så har den ödmjuke 24-åringen från Granloholm alla möjligheter att lyckas uppfylla punkterna på sin lista och toppa 2015.

Inte minst med tanke på att hans utvecklingskurva bara stiger, stiger och stiger. Det kan vara han som för upp Leipzig i Bundesliga, det kan vara han som skjuter Sverige vidare från den svåra gruppen i EM på ett eller annat sätt, och det kommer garanterat vara han som gifter sig med Shanga.

2016 kan bli ett år som han aldrig kommer att glömma.