Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt fall för Sundsvall – helt utan klös mot Pantern

IK Pantern kom upp till Sundsvall med en fredagsmatch mot AIK i benen.
Det märktes inte alls. Gästerna från Malmö var bättre på allt – och vann lika rättvist som ohotat.
– De två sista perioderna var de sämsta i år inget snack om det, säger tränaren Göran Tärnlund.

Annons

Sundsvall Hockey tog ledningen halvvägs in i den första perioden när Christian Söderström plötsligt kom fri i numerärt underläge. Men efter ett konstnärligt 1–0 tog det roliga slut.

1–0 blev odiskutabla 1–4.

– Även om det var lite halabalo i första var vi med där, vi har 1–0 och var på plats. Fråga mig inte vad som hände sedan ... de körde över oss, säger Tärnlund.

Pantern visade inga trötthetstecken utan malde ned ett oinspirerat hemmalag. Och i tränarnas lilla kyffe var stämningen ungefär som i omklädningsrummet. Långt från på topp.

– Det handlar om att rannsaka sig själv, det handlar om för dåliga prestationer på för många håll. Det fungar inte att åka omkring med huvudet under armen, säger Stefan Lindqvist, assisterande tränare och sportchef.

De långväga gästerna från Malmö hade betydligt mer energi och entusiasm. Och lyckades fokusera på rätt saker, samtidigt som alldeles för många Sundsvallsspelare och stora delar av den lilla publiken riktade alldeles för mycket energi åt domartrion.

Sedan vinsten mot Timrå IK har Sundsvall nu tre raka nollpoängare; 0–4 mot Almtuna, 2–4 mot Karlskoga och nu 1–4 mot Pantern.

Ni har inte hanterat derbysegern så bra?

– Det är inte derby varje match, vi måste kunna hålla en professionell nivå. Nu är det för lite folk som bidrar. Det är för stora skillnader i prestationen, ibland spelar alla bra och plötsligt saknar man allt, det är klart att det kan skilja lite, men inte så här mycket, säger Stefan Lindqvist.

Lördagskvällen blev ingen fest för Sundsvall Hockey.

Nu väntar en ledig söndag och träning måndag och tisdag innan det är dags för avfärd mot Oskarshamn.

Sannolikt med några skadade spelare med på bussen.

Kommer ni att göra något speciellt innan avresan – kommer ni att ta spelarna i öronen?

– Det är klart att vi ska snacka igenom det här, så här dåligt får det inte vara, säger Stefan Lindqvist.

Se Lidéns snabbanalys: "Det sämsta jag sett sedan en match i Vindeln 1996"