Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt fall för Timrå IK – Asplöven vinnare och har fått vittring

Efter stjärnsmällen mot Asplöven var det missmodigt i Timrå IK:s omklädningsrum.
Emil Berglund: Det är åt helvete bara.
Per Hallin: Det är under all kritik.
Roger Forsberg: Det är så trist att det inte är sant.

Annons

Sifferkombinationen 1–2 hade precis slocknat på jumbotronen när Emil Berglund suckade.

– För det första skäms man över första perioden. Det är pinsamt när man går av isen. Nu får man gå till sig själv och fundera på vad man håller på med, säger han.

Då hade Asplöven, som jagar från sin kvalplats tagit en tvåmålsledning. Efter horribla misstag och extrem passivitet av Timråspelarna i egen zon.

– Vi kommer ut för mesigt, det är för mycket pet, jag vet inte om vi är redo. Om det beror på press och nerver, men vi måste göra bättre ifrån oss. Vi är bättre än så här – men inte i dag, säger kapten Hallin.

I och med segern är Asplöven sex poäng efter Timrå. Med två matcher mindre spelade. Vinnarna har fått vittring.

– Nu är vi med igen, säger Mikael Frycklund.

– Det är inte så nattsvart som ni vill få det till, men det är självklart inte bra. Det finns ingen tid att tycka synd om oss själva nu. Man måste vara man och inse att vi var dåliga i dag – på lördag måste vi vara bättre, säger Hallin.

På lördag väntar Leksand på hemmais och Timrå måste börja ta poäng igen. Poäng i plural, annars kan våren och Asplöven visa sig bli riktigt hemska spöken.

Tränare Roger Forsberg var svart i den brunögda blicken efter förlusten.

– Det är vi som pissar på oss själva, på fansen, på alla som jobbar för skutan Timrå, för att det här ska funka. Vi visar fragment av desperation när vi reder ut tre mot fem, men det brister för mycket i spelet. Det brister för oss och för mig, det blev så mycket som gick fel, säger han.

Från läktarhåll hördes missnöjda röster under – och efter matchen.

– Med all rätt, herrejösses. Vi är inte så naiva och dumma att vi tror att vi ska spela ut Asplöven. Vår prestation är undermålig.