Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poänglös Axehult kraschade i regnet

Per-Erik Axehults säsongsdebut i NEZ–Nordeuropeiska mästerskapet blev minst av allt någon munter historia.

Jobbiga och tröga träningsåk följdes av ett par svaga och regniga kvalrace i fredags, men eländet var inte över innan Sundsvallsstjärnan kraschade på lördagen.

Annons

– Bilen kan inte repareras på plats i Alastaro...vi vill dock tacka räddnignspersonalen, som jobbade mycket professionellt, rapporterar en mörbultat men oskadd Axehult.

Nu blir det för Team Axehult att ladda om – och försöka få ordning på bilen – till nästa race, som också avgörs på andra sidan Östersjön, i estniska Pärnu.

Finska Alastaro vill man dock glömma snarast.

Fast det blir svårt.

Vädret var miserabelt och bilen ville inte fungera som man förväntat sig under kvalen i torsdags.

Och när det inte heller ville sig i kvalen på fredagen användes lördagens "warm up" till att testa nya stötdämparinställningar, då bilen uppenbarligen inte ville uppföra sig "på rätt sätt" i regn...

– Inte det bästa utgångsläget, men det bästa vi kunde göra av situationen.

Så följde två 35-minutersrace innan olyckan var framme.

Efter start- och målrakan på det tredje varvet förlorade Per-Erik kontrollen på bilen och kraschade svårt in i betongmuren på banans vänstra sida.

Med hjälp av räddningspersonal togs medelpadingen ur bilen, som måste fraktas från platsen och repareras på annan ort.

Tji poäng, alltså, men tur i oturen att den annars rutinerade föraren inte råkade ut för någon allvarligare åkomma.

I Formel Renaut leder alltjämt sundsvallaren Daniel Roos.

Men den här gången blev det något av en "mellandag". Han slutade fyra i kvalet och därefter en tredjeplats i första racet och en sjunde i det andra.

– Det är naturligtvis orimligt att tro att man ska kunna vinna varje gång, och förr eller senare var en sådan här helg tvungen att komma. Hela teamet drabbades av beslutet att inte gå ut på slicks direkt i kvalet, men jag kunde i alla fall ta en pallplats i det första racet.

– I race två startade jag tvåa och hade ett bra utgångsläge, men gjorde ett slarvigt misstag och fick ett stop-and-go för tjuvstart. Jag är ändå inte så besviken som man kanske kan tro, utan vet att vi var snabba även den här helgen och ser fram emot att komma tillbaka i nästa tävling, säger Daniel Roos.