Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Podd72: Maskrosrötter när skafferiet är tomt

Vad äter du när strömmen går och ICA och 7-Eleven har stängt? Och vad kan du leva på om nöden inte längre har någon lag?

Annons

I veckans podd 72 preppar överlevnadsexperten Jan Alsander på Civilförsvarsförbundet dig med tips om hur du klarar din mathållning i ett nödläge. 

Du får lära dig ett nytt ord, omsättningsförråd. Att du alltid ser till att ha en extra av allt hemma. Att samarbeta med dina grannar gör också att ni med enkla medel kan få ihop en bra måltid av vad som finns i skafferierna. 

Och om allting annat kniper, ja då berättar Jan Alsander om hur du tillreder dina maskrosrötter så att de smakar som allra bäst. Det finns över 200 ätbara växter i svensk natur, men också många giftiga. Därför är att välja fel livsfarligt, men just maskrosor vet ju i stort sett alla hur de ser ut.

I veckans Podd72 får du även fler preppertips, vi pratar om fredsförhandlingarna som drar igång i Syrien, möter korrespondenten Anna-Lena Lauren som rapporterar från Ukraina och Ryssland, träffar Sveriges ambassadör i Tallinn Anders Ljunggren och så tar vi reda på vad "värnpliktsutredningen" egentligen jobbar med. 

Podd72:s avsnitt:

Lyssna på Podd 72 här. Podden handlar om att vara redo, om kriser, katastrofer, prepping, säkerhetspolitik och informationskrig. Finns att ladda ned på iTunes och Acast.

#7 Maskrosrötter, fredsförsök i Syrien och hur Ryssland trollar litvinenkorapporten

#6 På FoFRK del 3: "ÖB lovar försöka stoppa Bergsjös anfall, finländska myter och energiplanering för krig"

#5: Från FoFRK del 2:"Sveriges förmåga får betyg, MSB:s GD och kvällspressens utsända"

#4: Från FoFRK 1: "En Skipper, en stjärnförfattare och en civil krishantering"

#3: Medborgaransvaret i Kris, Ryssland och besök på skräckhotellet

# 2: Så fixar du strömavbrottet & kan det bli krig på Balkan?

#1: Preppa med barn och Svarta svanar