Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Podd72 med Patrik Oksanen gör succé

Det blev en viral succéstart för Mittmedias Podd72, en podd om att vara redo, om kriser, katastrofer, prepping, säkerhetspolitik och informationskrig.

Annons

Totalt 8 319 nedladdningar just nu och upp på en femte plats under helgen i kategorin nyheter och politik på iTunes. Och då tillkommer starterna på podd72.se

Läs också: Poddpremiär: Preppa med barn och svarta svanar

– Gensvaret är bättre än vad jag vågat hoppas på. Engagemanget visar på att det finns ett starkt behov av att få veta mer och få prata om de här frågorna som är högaktuella, säger poddens programledare Patrik Oksanen.

Just hur man som enskild ska kunna stärka sin personliga beredskap är högaktuellt. Under tisdagen höll exempelvis Försvarsutskottet i Riksdagen en öppen hearing om informationsinsatser till allmänheten vid kris- eller krigssituationer, där det framför allt handlar om den enskildes ansvar och beredskap. 

Läs också: Inför Podd72: Kriser och katastrofer som göms i en källare.

Att ämnena ligger i tiden syntes inte minst i reaktionerna på mikrobloggen Twitter:

– En riktigt bra podd, twittrade Helena Lindberg, generaldirektör MSB.

– Bra snack i podden! +++++, twittrade Prepper Söderort som fick en dramatisk lyssning.

– Ironin i att man lyssnar på podden och kontaktledningen dras ned av tåget jag åker i…

– Mycket bra podd. Hög nivå rakt igenom. Fångade tom min sambo som inte bryr sig om hypotetiska kriser, twittrade Dave DeVille

– Mycket bra till söndagslångfrukosten! Man kommer i stämning inför nästa veckas arbete, twittrade Mikael Tofvesson på MSB.

– Så här i stormvarningstider och höga flöden gör jag puff för poddradion Podd72 - krishantering börjar med egen förmåga och beredskap, twittrade Uppsalas biträdande brandchef Anders Fridborg.

– Väl använda 80 minuter, bra intervjuer och intressanta teman, twittrade Ville Vittumainen.

– Vissa initiativ är viktigare än andra, inom områden som är viktigare än det mesta. Podd72 är ett sådant. Annika Nordgren Christensen, försvarsdebattör och utredare.

– Lyssna på Podd72 med Patrik Oksanen. Bredd + djup! Klart + tydligt om kris + krig. Tidslinje: Historiska kriser och tankar in i framtiden, twittrar Catti Millmarker.

Lyssna på premiären av Podd72: Preppa med barn, kommer nedskjutningen av SU-24:an bli början på Tredje Världskriget och en riktig svart svan, vad händer om dammen i Trängslet rasar, kan vi vänta oss aliens eller meteorer? Kan laddas ned på iTunes och Acast.

Andra delen kommer 19:e december, då får du tips om hur du hanterar strömavbrottet, träffar Estlands utrikesminister och får en djupdykning av läget på Balkan, kan det bli krig igen där?

>Här laddar du ner podd72 på iTunes

>Här laddar du ner podd72 på Acast

Läs också: Patrik Oksanens blogg: podd72.se